10 Kasım 2007

Hastane Çantası mevzuu....



Son hazırlıklarımızı tamamlarken, arkadaşlarım artık koskocaman olmuş göbişime korkulu gözlerle bakıp, akıllarınca çaktırmadıkları bir ısrarla
"sen şu hastane çantanı da hazırda tutsan, hani ne olur ne olmaz" söylemleriyle beni harekete geçirmeyi başardılar sonunda ve başlangıçta küçük bir çantayla başlayan hastane çantası bu gidişle hastane bavuluna dönüşecekti ya neyse ki, seyahat çantası ebadında kalabildi:)

Yine yazıyım ben şu işi de, belki birileri bir detaydan filan yararlanır diye düşünüp aldım elime klavyeyi..

Hastane Çantası

Anne için gerekenler:

* 1-2 adet emzirme sütyeni (Hepsi birbirinden şekilsizdi ama Mothercare'dakiler en düzgün duranları oldu, öyle süslü şık bişiy hiiççç aramayın arkadaşlar yohturrrr:)

* Beli yüksek olan çamaşır (Yine Mothercare de var bilumum çamaşırcılardan da bulunabilir ben onlara "anne donu" diyorum yani bebişler geldikten sonra, en azından 2-3 ay dünyanın en antiseksi iç çamaşırlarıyla olacağımıza da, kendimi alıştırdım ve belli ki, bir süre çekici görünmek istememize sebep olacak bir vakit ve enerji de olamayacak buna da kendimi alıştırıyorum:)

neyse, ameliyat sonrası oluşacak olan jöle kıvamındaki göbeği henüz kabullenmiş değilim ama kafayı takıp üzülmeyeceğim 1 sene içinde eski insan kılığıma bürüneceğimi ümid ediyorum:)

aştım kendimi Nirvana'ya ermeme aha şu kadar kaldı valla böyle sallamak kolay da göreceğiz bakalım anyayı konyayı:)

* Göğüs pedi , göğüs ucuna sürmek için krem (Lancinoh diye bir markanınkini verdi bir arkadaşım kendi emzirme günlerinden kalmış, yanımızda bulunmasında fayda varmış)
bir de Avent'in göğüs koruma bişiysi varmış olası tahrişlere karşı mıdır? yoksa tahriş olmuş halde dahi emzirmeye mi yarıyor anlamadım araştırıcam onu da...

* Kolonya, 1-2 tane kağıt havlu, peçete ve ıslak mendil (en çok tüketilen şeylermiş ve o kargaşada birilerini bakkala, çakkala göndermek dert olur diye bulundurun mutlaka dendi ve eklendi hatta bir de küçük el sabunu atın çantaya diye)

* Uzun süre kalmak gerekirse duş alabilmek için gereken şampuan , havlu bulundurmakta da fayda olabilirmiş , bir de suya dayanıklı terlik dedi bir arkadaşım wc'ye ve banyoya giderken giymek için, ve duş alman gerekirse "duşa terliksiz girme" diye de ekledi ne kadar hijyen olursa olsun, ilk günler enfeksiyon kapma riskimizin yüksek olması sebebiyle...

* Önden düğmeli gecelik ve sabahlık ilk günler pijama giymekte zorlanabiliyormuşuz dikişler yüzünden ama, sonra pijama kesinlikle daha rahatmış bu sadece hastanede bulunulan sürede giyilmek üzere gereken 1-2 gecelik ve sabahlık...

* Hastane çıkışında giymek üzere rahat eşyalar (bunda da, hamileyken giydiklerinizden tercih edin deniliyor doğum sonrası da, hala şiş olunduğundan ve dikiş yerini sıkmaması açısından rahat bir alt üst yeterli ve birde lastikleri sıkmayan kısa pamuk çoraplardan bulundurmakta fayda varmış....

* Ped + Diş fırçası ve macunu + Makyaj malzemesi + küçük ayna + Saç bandı (Saç bandı özellikle tavsiye edildi yüzümüze gözümüze düşen saçları toparlamak iyi geliyormuş ama öyle kırmızı fiyonklu lohusa kıvamında birşey olması şart değil ki, bence olmasın da, zaten sevmem oldum olası bu kırmızı bant muhabbetlerini, evlenirken de gelinin beline kurdele bağlarlar ya her olası kanamalı halimizi bildirmek zorundayız sanki cemi cümleye annemle bu konuda yine kapışacağız ya neyse hallederiz:)

Oturup eni konu manken makyajı yapmak şart değilse de, bir kalem ,ruj filan sürmekte fayda varmış sonra o dakikalarda çekilen fotoğraflardaki hilkat garibesi halimize bakıp küfretmemek için ama, rimeli tavsiye etmeyenler var... bebekler her odaya geldiğinde, duygusallaşıp zırıldayıp akan rimellerimizle maymuna dönmeyelim diye, yani kaş yapalım derken, göz çıkarmıyalım di mi? ya da suya dayanıklı rimel sürülsün canım ne bilim aaa:)

* Tüm gebelik boyunca doktor kontrollerinin , bebişlerin ultrasonlarının ve test sonuçlarının olduğu bir dosya hazırlayıp yanımıza alırsak iyi olurmuş gerekebiliyormuş...

* Telefon şarj aleti + küçük not defteri ve kalem (not defterini bir arkadaşım daha ziyade hemşireyle haberleşmek için kullanmış çok güldüm ama mantıklı, bebişi emzirirken odada hala birileri varmış arkadaşlarıymış ama, hemşire dışında kimseyi istemediğinden anlatamamış derdini o da hemşireye yazıp vermiş bir şey uydurup yani ne yalan söyliyim bende çok daralırsam ya da zor durumda hissedersem bu taktiği kullanabilirim şimdiden özür dilerim...)

* Son olarak gelenlere ikram edilmek için çikolata



Bebişler için gereken malzemelere gelince;

* Yenidoğan bebek bezi ve ıslak mendil

* Alt açma örtüsü (genelde hemşireler hallediyormuş ama olur da hastanede uzun süreli kalmak gerekirse bulunmasında fayda varmış)

* Yumuşak battaniye

* Bebişerin bodyleri, tulumları şapka ve eldivenleri kısacası yeni doğan setleri

* Steril edilmiş emzik koruyucu kutusunda ve 1-2 adet biberon (özellikle ikizlerde ek mama vermeleri gerekirse bazı hastaneler biberonu sizden istiyorlarmış)

* Hastaneden çıkarken bebekleri koyacağımız anakucağı...

kendileri gibi ihtiyaçları da minicik oluyor haliyle , ana danaliçe olan bendenizin ihtiyaçları yaz yaz bitmezken minnoşlarınki bunlardan ibaret işte:)

tüm bebiş bekleyen annelere hayırlı doğumlar olsun , umarım hepimiz hiç dertsiz sorunsuz en sağlıklı şekilde alırız bebişlerimizi kucaklarımıza...

Öpüldünüz göbişlerinizden, gıdıklanıyorsanız söyleyin bir daha öpmeyis:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

supersiniz

Unknown dedi ki...

Bir ürün tavsiyesinde bulunarak listeye katkıda bulunmak istiyorum.
Doğumdan sonraki ilk dakikalardan itibaren hatta bazı durumlarda doğumdan önce bile annelerin göğüslerinden sızıp giden sütlerden giysileri korumak için gerekli olan göğüs pedlerinin bir adım ötesinde olan bir ürün daha var.

Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi.

Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.

İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.

Sevgiler,
Esra